طريقه عمل الملوخيه الخضراء بالدجاج
المقـادير :
دجاجه بلدي -ملوخيه خضراء - ثــوم مفروم - بصل - ملح- فلفل أسود- كزبره ناشفه
طــريقة التحضــير:
دجاجه ونظفيهـا جيداً بالملح والدقيق
وتكون مجهزه حله فيها ماء على النـار
ولمـا تغلي ضعي الدجاجه
بعدها ضعي البصله والملح والفلفل الاسود
أتركي الفرخه تنضج
وتعالي نجـهـز الملوخيه الخضراء
الملوخيه الخضراء:
طبعاً كمية الملوخيه حسب الرغبه
هتقطفيها .. ولكن هنترك قطعه صغيره
من النعقود بهـا (( علشان تعمل عرق))
بعد كدا نغسلها جداً جداً جداً
صفيهـا من مـاء جيداً
بعد كدا ضعي الملوخيه في الكبه بتاعتها
أو تخرطيها حسب الرغبه
لحد مـا الدجاجه
تعمل مرقه نضيف الملح
خدي كمية المرقه المطلوبه وصفيها من البصل في حله صغير
أو حسب كمية الملوخيه
بعدها ضيفي الملوخيه عليها
وبعدها قـومي بخفقها بمعلقه .
قومي بخفقها جيداً وهي علي النار
وأغليهـا غلوه
وحده غلوه وحده
علشان لونها يفضل أخضر فاتح
وكمان عرقهـا يكون حي
وأتركيهـا وتعالي نجهز الثوم
الثــوم :
ضعي القلايه على النار وضعي فيها سمن بلدي او زيت ذره
وأتركي السمن تسيح مع الزيت
بعدها ضعي الثوم المفروم +الكزبره
بعدهـا قومي بتقليبها على النـار
لحد مـا الثوم يحمــر ..
قلبيهـا بأستمرار ولما تتأكدي أن الثوم أحمـر
ضعيه على الملوخيه
وبالهــنا والشفـا
خارج الموضوع تحويل الاكوادإخفاء الابتساماتإخفاء